Νίκος Λυκούρεσης - Αρχιτέκτονας

  • Αρχιτεκτονικό γραφείο - Νίκος Λυκούρεσης

  • skitso2

  • Νίκος ΛυκούρεσηςΖ.Α.Ο. Ζακυνθινός Αθλητικός Όμιλος

Ζ.Α.Ο. Ζακυνθινός Αθλητικός Όμιλος - Νίκος ΛυκούρεσηςΌταν είχα πρωτοεπιστρέψει στη Ζάκυνθο το ’79 , μετά από πολλά χρόνια απουσίας, μούκαμαν  άσχημη εντύπωση οι μπετονένιες πλάκες με τις αναμονές από σίδερα Φ14, που συμβόλιζαν τα τότε  ονείρατα των Ζακυθινών  για…… Ανάπτυξη με πολυώροφα κτίρια - ορπίδες τους !
Καμία σχέση με την Αρχιτεκτονική Παράδοση του τόπου, ανεξάρτητα από Σεισμούς… και δάκρυα μνήμης βεραμέντε.
Βάλαμε χερικό λοιπόν, να τσού θυμίσουμε Τέχνες, υλικά και Μαστοροσύνες  που μπορούσαν κάλλιστα να συνδυαστούν με τα σύγχρονα υλικά και τις σύγχρονες ανάγκες και ….. το μισοκαταφέραμε !
Ιδρύσαμε και τη Ζακυνθινή Πολιτιστική Κίνηση , που μαζί με τη Συνάντηση Μεσαιωνικού και Λαικού Θεάτρου αγιουτάρανε στην προσπάθεια μας να θυμίσουμε και να θυμηθούμε κι εμείς , πολλές από τις μισοξεχασμένες Παραδόσεις μας , σε ούλες τσι εκφράσεις και μορφές.
Παράλληλα πολλές Οικολογικές καταστροφές γενόντανε, χωρίς καμία έγνοια για το μέλλον του Νησιού  αλλά και των ανθρώπων του !
Ζ.Α.Ο. Ζακυνθινός Αθλητικός Όμιλος - Νίκος ΛυκούρεσηςΈτσι δημιουργήθηκε η Ζακυνθινή Οικολογική Κίνηση, που κατάφερε  εχτός του να σταματήσει τσι πολλές ανεξέλεχτες  ζημίες, να καταθέσει Προτάσεις υλοποιήσιμες , που πολλές από δαύτες εφαρμόζονται με αποτέλεσμα σήμερα , σε άλλες Κινήσεις  που συνεχίζουν το έργο της.
Κι εκεί το παλέψαμε με καλοπροαίρετα συμπεθερία- υποψηφιότητες, εφημερίδες, ΜΜΕ και το παλεύουμε ακόμα, ο καθένας από το δικό του μετερίζι και με το δικό του σέστο ….
Ποίος να μου τόλεγε  όμως , ότι στα όψιμα θάμπλεκα και με τα Αθλητικά του Νησιού μας και μάλιστα μένα τόσο ιδιαίτερο και απαιτητικό Άθλημα όπως είναι η Πετοσφαίριση , κοινώς Βόλλεϋ !......
Βέβαια όποιος γονέας  έχει πολλά και μικρά παιδία, που έχουν ανάγκες και απαιτήσεις ,  σε μια Ζάκυνθο που έχει λύσει  τα βασικά προς το ζήν, όλο και μπλέκει με τα Αθλητικά, αλλά να αναγκαστώ εκ των πραγμάτων, (όπως και άλλοι γονείς σαν κι εμένα , που μέχρι τότε απλώς στηρίζαμε και αγιουτάραμε τα παιδία μας) , να αναλάβω πόστο Διοικητικό στο Δ.Σ του ΖΑΟ, με τεράστιες ευθύνες και άλυτες χρόνιες εκκρεμότητες, ήταν κάτι πέρα από τα πιο δυσκολοκατάπιοτα …..Ονειρατά μου !
Μπορεί να’παιζα νεαρός με το τόπι, ανάμεσα σε λιόφυτα κι αμπέλια, με χέρια και με πόδια, μπορεί να στήριξα  πούλιο αργότερα μικρές Ερασιτεχνικές, Αθλητικές, Αγροτικές Ομάδες, μπορεί ο συχωρεμένος ο πατέρας μου μαζί με άλλους πούχουν πάει καλιά τους πιά,  να είχανε την πρώτη Ομάδα Πετοσφαίρισης  το ’36 μέχρι τον Πόλεμο, μπορεί να’μαι  από τα Ιδρυτικά Μέλη του ΖΑΟ το 1991, αλλά ……τέτοια ανάμειξη  και τέτοιες ευθύνες, ούτε στον οχτρό σου!
Δεν είναι τυχαίο, με το συμπάθειο , ότι ούλα τα Μέλη των προηγούμενων Δ.Σ δεν κατέβηκαν ως υποψήφιοι στις Εκλογές κι έτσι η χρεία σαν Γονέους  μας έκαμε να αναλάβουμε τούτα τα πόστα.

Ζ.Α.Ο. Ζακυνθινός Αθλητικός Όμιλος - Νίκος Λυκούρεσηςzao4bigzao5bigΖ.Α.Ο. Ζακυνθινός Αθλητικός Όμιλος - Νίκος Λυκούρεσης

 
003          DSCN2048          Nikos Lykouresis - Sea Castle          Nikos Lykouresis
Copyright © 2018. Λυκούρεσης Νίκος - Αρχιτέκτονας.